Inmiddels zijn er al 173 levens gered met de LifeVac. Graag delen we het verhaal van het 173e geredde leven. Een volslagen onbekende redde het leven van dit 3-jarige meisje. Lees hieronder het verhaal van de moeder die de LifeVac gebruikte:

“Ik kocht de LifeVac oorspronkelijk voor mijn nu 2-jarige zoon en neem hem overal mee naartoe. We gingen naar een park toen we Orlando bezochten en toen we aankwamen was er een groep mensen die een klein meisje de Heimlich manoeuvre gaven en haar rugslagen gaven. Ik rende erheen en haalde de LifeVac tevoorschijn. De eerste poging lukte niet, maar toen ze eenmaal plat lag, trok hij de druif er meteen uit! De verplegers arriveerden op hetzelfde moment dat ik de LifeVac gebruikte en ze was op dat moment buiten bewustzijn. Nadat de druif was losgemaakt begon ze niet onmiddellijk te ademen, maar dat deed ze snel nadat ze met reanimatie waren begonnen. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor evaluatie. Ik ben zo blij dat ik de LifeVac die dag bij mij had. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik hem wellicht voor een ander kind dan mijn eigen zoon zou moeten gebruiken. Ik raad het echt iedere ouder aan om er een aan te schaffen. De rust die het geeft is zo waardevol.”