LifeVac Nederland werd opnieuw geïnformeerd over het redden van een nieuw leven. De 11 maanden oude Meadow at een sinaasappel toen het in haar keel vast kwam te zitten. Ze probeerde eerst te hoesten maar het werd een volledige luchtwegobstructie en het kindje werd paars. Haar moeder haalde haar snel uit de kinderstoel en gaf haar rugslagen en buikstoten, maar alle pogingen mislukten. Ze legde Meadow op de grond en gebruikte de LifeVac waardoor de blokkade snel opgeven was.

Getuigenis van de ouder op sociale media:

“Mijn baby stierf vanavond bijna en de #LifeVac heeft haar leven gered. Mijn dochter zat in haar kinderstoel te snoepen op een sinaasappel toen ze begon te stikken. Ik trok haar eruit en probeerde haar slagen tussen de schouderbladen te geven, maar ze leek alleen maar te verergeren. Ik probeerde de buikstoten maar dat hielp ook niet. Een gedeeltelijke blokkade leek een volledige blokkade te worden toen ze paars begon te worden. Ik had mijn LifeVac op de toonbank omdat we hem ongeveer 2 weken geleden gekocht hebben. Godzijdank kon ik het oranje stuk losmaken en ze begon te herstellen. Een stemmetje bleef me terugbrengen naar de LifeVac en ik ben zo blij dat ik geluisterd heb en het product gekocht heb. Ik heb onze meisjes al 3-4 keer eerder gered van stikken, soms door middel van de rugslagen of buikstoten. Deze keer was het anders en veel erger. Ik was volledig hulpeloos als ik dit levensreddende apparaat niet had gehad. Ik raad elk huis ten zeerste aan om een LifeVac bij de hand te hebben, evenals de kinderopvang en scholen. Ik ben God en LifeVac zo dankbaar dat mijn baby vol leven zit”.

Eric Banagan, Managing Director van LifeVac Europe, zei hierover:

“Dit is fantastisch om te horen! Weer leven is gered door Meadows snel denkende moeder en LifeVac. Ooit zal de niet-invasieve zuigkracht in het BLS-protocol worden opgenomen en apparaten zoals LifeVac zullen de mogelijkheid hebben om elk jaar duizenden levens te redden wanneer rugslagen en buikstoten falen.”