LifeVac, het apparaat dat ontworpen is om het leven van een verstikkend slachtoffer te redden, heeft het leven gered in een vrouwelijk verpleeghuis in Dyfed, Wales.

“We zijn erg blij te horen dat LifeVac met succes een persoon heeft gered van verstikking tot de dood”, aldus oprichter en president Arthur Lih.

Het Allt-y-Mynydd Care Home in Dyfed, Wales, kocht een LifeVac nadat een bewoner in januari was gestikt. Twee dagen na ontvangst van hun LifeVac stikte een vrouwelijke bewoonster tijdens haar lunch. Een verzorger gebruikte de LifeVac om het voorwerp met succes te verwijderen en de luchtweg van het slachtoffer vrij te maken met één trek aan het apparaat.

“LifeVac werd ontwikkeld met, en is onderschreven door, artsen, EMTs en eerste antwoordapparaten,” bovengenoemde Lih. “Wij zullen onze inspanningen voortzetten om ervoor te zorgen dat LifeVac in elke school, verpleeghuis en overal waar een persoon een hoog risico op verstikking loopt, aanwezig is. Meer dan 4.000 mensen stikken jaarlijks in de VS, wereldwijd meer dan 100.000 mensen. LifeVac’s missie is om deze tragische sterfgevallen te elimineren.

Bron