De LifeVac heeft zijn achtste wereldwijde redding geregistreerd en is als eerste geregistreerd door een noodhulpteam van de medische dienst. EMS reddingswerker, Christos Dimitriadis, van E.K.A.B. in Athene, Griekenland meldde de redding. “Op 21 oktober 2017 kregen we een telefoontje met betrekking tot een mogelijke verstikkende en vreemde luchtwegobstructie bij een 40-jarige vrouw”, aldus Dimitriadis. “De dichtstbijzijnde ambulance arriveerde binnen twee minuten en begon het protocol voor luchtwegversperringen, inclusief de Heimlich en rugslagen, zonder effect. Ons voertuig arriveerde na nog eens vier minuten en we begonnen onmiddellijk de LifeVac te gebruiken. Na drie technische zuigingen werd het vreemde voorwerp uit de mondholte verwijderd. We bevestigden dat de vitale delen van de patiĆ«nt normaal waren en vrijgelaten, voegde Dimitriadis eraan toe.

“We zijn altijd blij als we leren van een LifeVac-redding”, zegt Arthur Lih, oprichter en CEO van LifeVac. “Deze redding is een oproep tot actie. Tijd is cruciaal in een verstikkende gebeurtenis. We hebben alle EMS-voertuigen nodig om LifeVac beschikbaar te hebben wanneer de Heimlich en de rugslagen de luchtweg niet vrijmaken zoals in de E.K.A.B.-redding,” ging Lih verder. “Bewustwording is gelijk aan geredde levens”.

M. Dimitriadis voegt toe ,,LifeVac is uiteindelijk een groot hulpmiddel dat in het bezit van gezondheidszorgberoeps en, eerlijk gezegd, in het bezit van iedereen” moet zijn.

Bron