LifeVac kondigt het 139e geredde leven aan. Een puber verslikte zich in een stukje kip, dit zorgde ervoor dat hij geen lucht meer kreeg en zijn lippen blauw kleurde. Gelukkig wist zijn vader, een EHBO’er, precies hoe hij moest handelen. De Heimlich-manoeuvre had geen succes. De vader pakte snel de LifeVac en al na 2x pogingen kwam het stuk kip los en zo kon hij het leven van zijn zoon redden.

De vader aan het woord: “Onlangs heeft LifeVac een donatie gedaan aan ons vrijwilligersbureau voor rampenbestrijding. Wij kunnen jullie hiervoor niet genoeg bedanken. Dat het nu zo uitkomt dat ik de LifeVac op mijn eigen zoon moest gebruiken is te toevallig. Hij stikte in een stuk vlees en met de Heimlich-Manoeuvre kwam het er gewoon niet uit. Ik heb toen meteen de LifeVac erbij gepakt, na twee pogingen was het vlees eruit en kon mijn zoon weer ademen. Nooit gedacht dat ik dit product voor mijn eigen kind nodig zou hebben. Heel erg bedankt voor wat jullie allemaal doen! Door dit product, jullie vrijgevigheid en zorgzaamheid is er weer een leven gered. Niet zomaar een leven maar dat van mijn zoon”