LifeVac deelt graag het bijzondere verhaal van het 156e geredde leven. Lees hieronder de getuigenis van de moeder van het meisje:

“Mijn 11-jarige dochter Amber verslikte zich in een broodje hotdog op 19 juli. Ze heeft een zeer ongewone ziekte, de Salla-ziekte. Ze heeft speciale behoeften, zo gebruikt ze een rolstoel, draagt ze beugels omdat ze niet zelfstandig kan lopen. Soms kauwt ze haar eten niet goed en heeft ze de neiging het gewoon door te slikken. Ze was samen met haar zusje aan het lunchen toen ze zich verslikte in het broodje. Ze had nauwelijks gekauwd en slikte het gewoon door. Haar zus zei meerdere malen tegen haar dat ze moest praten. Dit hoorde ik waardoor ik besloot polshoogte te gaan nemen. Toen ik de keuken kwam zag ik dat ze niet in orde was, ik gaf haar een paar flinke klappen op haar rug. Toen dat niet werkte heb ik haar uit haar adaptieve Rifton-stoel verwijderd. Nadat ik de veiligheidsgordel los had gemaakt, heb ik haar uit de stoel gepakt om haar nogmaals op haar rug te slaan, dit had geen effect. Hierna kwam mijn man binnen, toen ik hem vertelde dat onze dochter stikte heeft hij de Heimlich-manoeuvre uitgevoerd. Dit was wederom geen succes, dus heb ik de LifeVac erbij gepakt. We hadden hier nog nooit mee geoefend, ik wierp een blik op de aanwijzing en zette de LifeVac in elkaar. Na 2 pogingen trok de LifeVac zo het opgepropte brood uit de luchtweg van mijn dochter.
Een goede raad van ons: Als je de LifeVac aanschaft oefen er dan meteen mee! Het zo gemakkelijk, zelfs een kind kan het leren. De LifeVac heeft het leven van mijn dochter gered. Ik heb meteen de familieleden die een LifeVac hadden gebeld om ons verhaal te vertellen. Daarnaast heb ik ze verteld dat als ze er nog niet mee hadden geoefend, ze dat meteen moesten doen.
Inmiddels heb ik er een in elk van onze voertuigen en een op de rolstoel van mijn dochter. Daarnaast heb ik aan de scholen van mijn dochter een LifeVac gedoneerd. De LifeVac redt echt levens.”