Op 14 november werd LifeVac gebruikt om het leven te redden van een 3-jarig jongetje, genaamd Zeppelin, die stikte in de fruit loops. Het kind lag op de keukenvloer, niet in staat om te hoesten of een geluid te maken. Hij reageerde niet als zijn moeder met hem sprak. Zijn luchtweg was volledig geblokkeerd en het jongetje werd blauw. Zijn moeder, een getrainde professional (EMT), voerde twee keer de Heimlich op hem uit en de hulpdiensten werd gebeld. Ze legde haar zoon snel op de grond en ze gebruikte de LifeVac. Bij de eerste trekkracht verwijderde de LifeVac de obstructie uit de luchtweg van het kind, zijn ademhaling werd hersteld en zijn leven gered.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij grondig werd onderzocht. Het kind is in orde! “Dit product is letterlijk een levensredder”, zei zijn moeder, Sierra.

Als je geen LifeVac hebt, neem er dan een! Mensen kunnen op elke leeftijd, overal en op elk moment stikken. Ik heb een lijst met vele enge incidenten waarbij mijn kinderen door de jaren heen betrokken zijn geweest. Zelfs een paar keer stikken. Gisteren moest ik daar helaas nog een lijst aan toevoegen. Zeppelin is gisterochtend gestikt. We wisten niet zeker in wat hij stikte…. hij werd blauw. Ik heb de heimlich twee keer geprobeerd en niets gebeurde. Ik pakte de LifeVac en met één poging kwam het naar boven. Ik belde de alarmlijn, maar hing op en nam hem zelf mee omdat we maar een blokje van het ziekenhuis vandaan wonen. Hij werd uitgecheckt en kreeg uit voorzorg een röntgenfoto. Alles is goed en ik ben voor altijd dankbaar voor LifeVac. Dit product is letterlijk een levensredder en ik zal nooit ergens heen gaan zonder een redder in nood.

Bron