De LifeVac heeft wederom het leven gered van een jong kindje. We delen graag met jullie het verhaal hoe het leven van een 3-jarig meisje werd gered. Een 3-jarig meisje verslikte zich in een krakelingkoekje met pindakaas, wat een volledige obstructie van de luchtwegen veroorzaakte. Haar vader, een EMT en brandweerman, probeerde de obstructie los te krijgen met harde klappen, maar dat lukte niet. Zijn dochter veranderde van kleur, kreeg geen lucht en zag er levenloos uit. Hij schreeuwde naar zijn vrouw om de LifeVac te halen en bij de eerste poging werd de obstructie volledig uit haar mond verwijderd in het masker en redde zo het leven van dochtertje.

Lees hieronder het verhaal van haar Vader:
“Ik ben al 22 jaar brandweerman en hulpverlener. Ik ben helaas al bij veel verstikkingsnoodgevallen in mijn carrière betrokken geweest, maar nog nooit bij iemand die dicht bij me stond. Ik heb ongeveer een jaar geleden 4 LifeVacs gekocht als “voor het geval dat” voor mijn twee jonge kinderen en vrouw die onderwijzeres is. We hebben er een thuis, twee in onze auto’s en een in de klas van mijn vrouw.
Nog maar een paar uur geleden zaten mijn vrouw en ik met mijn dochter een snack te eten in de vorm van pindakaas pretzel nuggets voor het slapen gaan. Omdat we wisten dat de pretzels niet echt 3 jaar-vriendelijk waren, braken we ze voor haar doormidden, maar we zagen niet dat ze er een hele opat. Ik wilde net het vuilnis buiten zetten toen mijn vrouw naar me riep dat onze dochter zich aan het verslikken was! Toen ik me naar mijn kind haastte, zag ik dat ze stikte, met die blik in haar ogen, dat ze uit haar mond schuimde en geen lucht kreeg.  Ik gaf een paar harde klappen in de rug terwijl ik tegen mijn vrouw schreeuwde: “Pak dat ding, nu!!!”
We hebben de LifeVac in onze kast staan, niet ver van de plek waar ze stikte. Niets hielp en ik zag mijn dochter van kleur veranderen. Terwijl mijn vrouw met de LifeVac naar me toekwam, pakte ik mijn dochter op en legde haar op de grond, me voorbereidend op meer klappen in de rug en mogelijk buikstoten. Ze overhandigde me onmiddellijk de LifeVac en ik stak hem tegen haar gezicht en trok! De massa van gecementeerde krakeling kwam er meteen uit! Mijn dochter hapte naar lucht en de rest was een en al tranen en opluchting.”