The American Journal of Emergency Medicine heeft een onafhankelijke studie gepubliceerd die de effectiviteit van LifeVac in het verwijderen van een obstructie uit een geblokkeerde luchtweg documenteert.

“Dit is een belangrijk moment in onze zoektocht om het aantal verstikkende sterfgevallen per jaar te verminderen en bevestigt wat we bij LifeVac al wisten. LifeVac zou als laatste redmiddel in een verstikkende noodsituatie moeten worden gebruikt of wanneer de Manoeuvre Heimlich niet kan worden gebruikt,” bovengenoemde Arthur Lih, Stichter, CEO & Uitvinder van LifeVac. “Deze intercollegiale toetsing biedt geloofwaardigheid van de toonaangevende autoriteit op het gebied van noodgeneeskunde dat de LifeVac effectief een object uit een verstopte luchtweg zal trekken en onderdeel zou moeten zijn van elke nooduitrusting voor de redding door verstikking.

LifeVac wordt momenteel gebruikt in brandweer- en politiediensten, restaurants, ouderenzorginstellingen en scholen in de VS en Europa. Het is geregistreerd bij de FDA als een klasse 1 medisch hulpmiddel.

Bron