Ik heb dit gekocht van mijn BHV instructeur. Het heeft mijn volwassen gehandicapte zoon het leven gered vandaag. Hij stikte in frietjes terwijl ik op de snelweg reed. Hij heeft een hersenverlamming en gebruikt een elektrische rolstoel en zijn stoel is vastgebonden in het busje.

Als ik de LifeVac niet had gehad, zou het te lang geduurd hebben om hem uit het busje te krijgen. Ik had me op moeten voegen naar de rechterrijstrook, zijn oprijplaat moeten inzetten, zijn rolstoel moeten losmaken, zijn stoel moeten omdraaien, hem uit de bus moeten terugtrekken, zijn dienblad, borstgordel, veiligheidsgordel en schoenriemen moeten verwijderen, zodat ik achter hem kon komen om de Heimlich te doen. In plaats daarvan, duurde het enkele seconden met de hulp van mijn andere zoon, Phillip (25), om het apparaat te gebruiken. Zonder LifeVac zou mijn zoon Rhett (28) er niet zijn.

Ik vraag mensen al jaren, “hoe ik Rhett moet helpen als hij stikt”. Ik kan niet om zijn rolstoel heen reiken om de Heimlich te doen en hij is zo kwetsbaar en klein dat ik hem echt pijn zou doen. Na het gebruik van dit apparaat op Rhett had hij wat ijslolly’s om te helpen met wat pijn en werd hij gecontroleerd door een dokter om te controleren of hij in orde was. Zijn herstel was 1 dag. Verbazingwekkend!!!

Mijn andere zoon, Phillip, had onlangs de reanimatiecursus gevolgd en kreeg een training met de LifeVac. Hij heeft een aantal verwerkingsproblemen tussen meerdere andere diagnoses, maar hij begreep dat zijn broer aan het stikken was en hoe hij kon helpen vanwege zijn training. Dus ik geloof dat veel mensen met verschillende vaardigheden en enige training dit apparaat kunnen gebruiken om een leven te redden, inclusief hun eigen leven.

Ik heb mensen horen praten over de hoge prijs, maar hoeveel is jouw leven of dat van je geliefde je waard. Plus, als de Heimlich wordt gebruikt op u, kunt u andere ziekenhuisrekeningen hebben om u te helpen herstellen van gebroken ribben of erger. Ze zullen veel meer dan de prijs van dit geweldige apparaat gemaakt door deze geweldige man!

Bron