LifeVac deelt graag het verhaal achter het 177e geredde leven. 
Op 12 september hielp LifeVac bij het redden van het leven van een 10 maanden oud jongetje dat zich verslikte in een pannenkoek bij Eggs Up Grill in South Carolina. Hier is de getuigenis van het gezin dat LifeVac gebruikte om de verstopping te verwijderen en zijn leven te redden!

“LifeVac redde vanmorgen het leven van een kleine jongen. We hedden hem een paar jaar geleden gekocht toen onze dochter nog een peuter was en hebben hem sindsdien in de auto laten liggen voor het geval dat… en dat geval deed zich vanmorgen voor. Tijdens het ontbijt in het restaurant vanmorgen hoorden we een moeder schreeuwen dat haar zoontje aan het stikken was. Mijn man pakte de sleutels van de auto en rende er naar toe om de LifeVac te pakken. Een verpleegster was in het restaurant aanwezig en kon de luchtweg van het kind niet openen. Tegen de tijd dat mijn man weer binnenkwam, was het kind levenloos. Hij legde hem op een tafel en begon met de LifeVac te zuigen. De blokade kwam los uit zijn luchtwegen en na een paar keer begon hij weer mt ademen. De ambulance arriveerde ongeveer 5 minuten later en ik geloof oprecht niet dat het jongetje het zonder de LifeVac zou hebben gered.
We hebben onze LifeVac aan de ouders van het jongetje gegeven en de eigenaar van het restaurant heeft er ook een gekocht om in het restaurant bij de hand te hebben. Meerdere mensen in het restaurant hebben er een paar besteld om in hun auto te bewaren, want op een dag kan het moment komen dat ze iemands leven kunnen redden, zoals wij vanmorgen hebben gedaan”.