LifeVac deelt graag het bijzondere verhaal van het 154e geredde leven. 37-jarige man verslikte zich in een stuk biefstuk terwijl hij in zijn vrachtwagen aan het lunchen was. Hij gebruikte de LifeVac op zichzelf nadat hij er niet in was geslaagd de obstructie op te heffen door te hoesten of wat te drinken. Dit is zijn getuigenis:

“Ik heb al een aantal jaren slikproblemen en ik ben gewoonlijk erg voorzichtig met eten en beslissen wat ik ga eten. Tijdens een late lunchpauze, lette ik niet goed op bij het kauwen en slikken en uiteindelijk moest ik de LifeVac die ik in mijn truck heb, op mezelf gebruiken. Eerst probeerde ik nog met mijn drinken om de verstopping op te heven, alleen dit had een averechts effect. Ik ben daarom uit mijn truck gestapt en voorover gaan leunen om de vloeistof uit mijn luchtpijp te laten lopen. Daarna heb ik de LifeVac uit mijn truck gepakt (Godzijdank had ik hem hier liggen en dacht ik er aan). Ik heb hem snel in elkaar gezet zodat ik hem kon gebruiken. Bij de eerste 3 pogingen kreeg ik alleen vloeistof eruit, echter bij de 4e poging kreeg ik een grote brok met eten uit mijn luchtpijp in het mondstuk getrokken.
In mijn dagelijks werk heb ik veel te maken met risico op verwonding en de dood, dat wil niet zeggen dat ik daar klaar voor ben. Ik denk niet dat ik het gered zou hebben als ik niet de LifeVac bij de hand had gehad. Het apparaat heeft echt mijn leven gered.”