LifeVac deelt graag met jullie het 148e geredde leven. Het gaat om het leven van een kind, we delen hieronder graag de getuigenis van de moeder van het kind. 

“We hebben de LifeVac aangeschaft voordat mijn zoon werd geboren, dit omdat ik dacht dat het een geweldig hulpmiddel was om in huis te hebben. Toen ik hem opborg in de keukenla, zei ik: ‘Ik hoop dat we hem nooit hoeven te gebruiken.’

Helaas werd een van mijn grootse angsten werkelijkheid. Ik moest de LifeVac inzetten omdat mijn kind van 2 zich verslikte in een ijsblokje. Mijn zoon kwam huilend op mijn man afgelopen, zijn huil was gedempt waardoor ik meteen doorhad dat het anders was dan normaal. Ik liep op hem af, hierdoor zag ik meteen dat hij aan het stikken was. Mijn man pakte hem vast en liet hem voorover leunen en sloep hem op zijn rug. Helaas kwam er niks uit zijn luchtpijp. Omdat we geen idee hadden waar hij in stikte, stak in mijn vinger in zijn mond. Dit lukte echter niet, omdat hij gewoon harder beet als ik mijn vinger in zijn mond stak. Ik pakte de LifeVac uit de la en installeerde het kindermasker en zei tegen mijn dat hij onze zoon op de grond moest leggen. De blik op het gezicht van mijn zoontje zal ik nooit vergeten. Ik zette het masker op zijn gezicht, drukte het apparaat in en trok hem weer uit om de vacuüm te creëren, helaas bewoog zijn gezicht en dacht ik dat dit niet ging werken. Ik zei ten mijn man dat hij het hoofdje moest vasthouden, toen zagen we het ijsblokje zitten. Snel deed ik nog een poging met LifeVac en gelukkig kwam het blokje nu wel los. Mijn zoontje begon weer te huilen, gelukkig was alles nu weer normaal. Ik begon te huilen en zei dat dit de beste aankoop ooit is geweest.

Het was zo’n stressvolle nacht, maar het had zo anders kunnen aflopen zonder de LifeVac. Dit apparaat heeft echt het leven mijn zoon gered, daar zal ik altijd dankbaar voor zijn.”