LifeVac wilt graag het verhaal met jullie delen over het 136e  geredde leven! De vader van het meisje doet zijn verhaal over dit angstige moment.

‘Op moederdag is het leven van mijn dochter gered door twee moeders met de inzet van de  LifeVac. Om een lang verhaal kort te maken, ik sneed aardbeien voor mijn tweejarige dochter tijdens een moederdagfeestje op zondag. Toen ik me omdraaide, pakte ze een grote aarbei van tafel en probeerde deze in haar mond te stoppen. Hierna verslikte te ze zich in de aardbei. Als eerst voerde ik de Heimlich manoeuvre uit, dit voelde als een eeuwigheid en het werkte maar niet. Toen mijn dochter paars aanliep, herinnerde mijn zus (moeder van 2 kinderen) zich dat onze moeder een paar weken geleden een LifeVac had gekocht voor haar (klein)kinderen. Mijn zus zette snel de LifeVac in elkaar en had binnen paar seconden de aardbei uit de keel van mijn dochter. Hierdoor bleef mijn dochter gelukkig ongedeerd. Aangezien we op het platteland waren en 20 minuten van de eerste hulp verwijderd, geloof ik echt dat dit apparaat het leven van mijn dochter heeft gered. Mede dankzij de vooruitziende blik van mijn moeder en het snelle handelen van mijn zus. Dit product is echt een redder in nood.’