Dit is het 29e leven dat gered is met de LifeVac en de eerste in Polen!

Onze distributeur LifeVac Polska heeft twee weken geleden in Krakowska een oud verzorgingshuis “Dom Pomocy SpoĹ‚ecznej” getraind in het gebruik van LifeVac om de mensen te beschermen die zij verzorgen in een verstikkende noodsituatie.

Op 9 augustus 2019 werd LifeVac slechts enkele weken na de training opnieuw op de proef gesteld toen een 81-jarige vrouwelijke inwoner tijdens de lunch begon te stikken. De bewoonster at haar maaltijd met een broodje, ze kwam in moeilijkheden bij het eten van haar broodje en begon te stikken, wat een volledige luchtwegobstructie werd. De verzorgers voerden de buikstoten en rugslagen uit, die mislukten, waarna ze bewusteloos raakte door zuurstofgebrek. Haar verzorgers gebruikten vervolgens LifeVac, dat de grote broodbolus binnen enkele seconden losmaakte en haar leven redde.

Eric Banagan MD van LifeVac Europe: “Dit verbazingwekkende nieuws om te ontvangen en ons 4e leven gered binnen 2 weken. Onze distributeurs werken heel hard om levens te helpen redden en zijn net zo gepassioneerd als wij om de zorgstandaard te verhogen. De ouderen hebben ons allemaal zoveel gegeven, dus ze moeten de best mogelijke zorg krijgen. We hebben het voorrecht gehad om tot nu toe met meer dan 2700 zorg- en verpleeghuizen in het Verenigd Koninkrijk te hebben samengewerkt, van kleine onafhankelijke tehuizen tot de grootste zorgaanbieders en -groepen in het land. Verstikking is een van de belangrijkste oorzaken van overlijden door een ongeval bij volwassenen ouder dan 65 jaar en we werken hard aan het uitroeien van deze statistieken. Hebben opgeleid veel zorginstellingen, horen we altijd horen “een verstikking is een van onze grootste angsten, vooral als ze in een rolstoel zitten”. Als iemand in een zorginstelling bekend staat om een hoog risico te lopen om te stikken, dan zou de leverancier alles in het werk moeten stellen om te voorkomen dat iemand in een zorginstelling stikt.

Bron