LifeVac deelt graag verhaal van het 180e geredde leven. 
We ontvingen bericht van LifeVac Europe dat er weer een leven is gered in de zorgsector in het Verenigd Koninkrijk. Een mannelijke bewoner kwam in de problemen toen hij aan het eten was, hij verslikte zich wat leide tot een volledige luchtwegobstructie. Het personeel handelde snel en paste het BLS verstikkingsprotocol toe, maar het lukte niet om het voedsel dat de volledige luchtwegobstructie veroorzaakte los te krijgen. Een verpleegster pakte snel een LifeVac-apparaat uit een van de wall mounts die aan de muur hangen en verwijderde bij de derde toepassing de volledige luchtwegobstructie. De bewoner was volledig hersteld tegen de tijd dat de ambulance arriveerde.

Wanneer iemand begint te stikken, heb je slechts een kwestie van minuten voordat hij bewusteloos raakt. Als de abdominale stoten en ruggenstoten mislukken, of als het slachtoffer alleen rugstoten kan krijgen vanwege een onderliggende aandoening. Moet nog steeds de luchtweg worden vrijgemaakt zodat het slachtoffer de vitale zuurstof kan krijgen voordat een hartstilstand en/of hersenbeschadiging optreedt. Zonder een LifeVac om de luchtweg vrij te maken, daalt de overlevingskans bij een verstikkingsnoodgeval drastisch.

Dit is slechts een van de vele redenen waarom duizenden zorg- en verpleeghuisaanbieders in het Verenigd Koninkrijk zijn opgeleid om LifeVac’s te gebruiken en er over te beschikken, zoals Akari Care, die hun persoonlijke training hebben afgerond.