Op 18 november werd LifeVac Europe er opnieuw van op de hoogte gebracht dat de LifeVac opnieuw gebruikt werd om een leven te redden.

Deze keer om het leven van een bewonder te redden in een huis van een Future Care Group in Chichester. Pas in oktober ging Future Care Group een partnerschap aan met LifeVac en we voltooiden de regionale training voor de uitrol van hun groep. Future Care Group biedt verpleging, residentiƫle zorg, reanimatie, herstellende en postoperatieve zorg, palliatieve zorg en terminale zorg.

Sue Roberts, Group Head of Quality and Compliance van The Future Care Group, gaf commentaar:

“Verstikking is een van de belangrijkste doodsoorzaken in het Verenigd Koninkrijk en helaas een veelvoorkomend verschijnsel in het verpleeghuis. We hebben met het LifeVac-team samengewerkt om dit eenvoudig te gebruiken apparaat in al onze huizen te plaatsen en binnen een maand na de introductie hebben we het met succes gebruikt om een van onze bewoners te ondersteunen. Het kan een zeer beangstigende situatie zijn wanneer iemand begint te stikken, maar het personeel in de huizen heeft er nu extra vertrouwen in dat wanneer alle andere protocollen er niet in geslaagd zijn om de luchtweg vrij te maken, ze LifeVac hebben om hen te helpen”.

Matthew Banagan van LifeVac Europe:

“Dit is verbazingwekkend nieuws en toont opnieuw de behoefte aan een dergelijk apparaat in de zorgsector aan. We zijn bijzonder trots op onze samenwerking met Future Care Group en 3200 andere zorg- en verpleeghuizen in het Verenigd Koninkrijk. LifeVac blijft het enige niet-invasieve luchtwegruimingstoestel en het enige luchtwegruimingstoestel met onafhankelijke medische tests, door vakgenoten beoordeelde medische publicaties, door vakgenoten beoordeelde medische uittreksels die veiligheid, effectiviteit en geredde levens bewijzen”.

Bron