Amarianna Robinson, 11 maanden oud , begon bij haar thuis te stikken. De plastic wikkel was op de vloer gevallen en opgepikt door kleine Amarianna. Het stuk plastic veroorzaakte een totale verstopping van haar luchtweg. Ze gorgelde, kon geen geluid maken, er kwam geen lucht in de longen.

Stukje plastic
Het kind werd onmiddellijk omgedraaid en er werden 5 rugslagen uitgevoerd. Vervolgens werd een vingerbeweging uitgevoerd. Bij het vegen van de vinger over de mond werd een harde obstructie in de achterkant van de keel gevoeld. Deze kon niet worden verwijderd. Er werden weer rugslagen toegediend, maar het plastic deel werd niet verwijderd. Een ander familielid; “Ik herinner me nog dat ik het echt raakte dat ze echt aan het stikken was en dit was het einde van de derde poging. Toen kwam “waar is de LifeVac” in mijn gedachten. Ik heb het daarna nog 2 keer geprobeerd en daarna heb ik de LifeVac gebruikt.”. Hulpverleners kregen te horen dat de ouder op zoek was naar de reddingszuiger die was aangeschaft in geval van een noodgeval van verstikking. De ouder werd geadviseerd om niets te gebruiken en te wachten tot de eerste hulpverleners aankwamen. De ouder had geprobeerd het verstikkende protocol te gebruiken en wist dat ze het reddingsapparaat moest lokaliseren. Zij is net terug van een vakantie en het was nog steeds ingepakt.

Het kind was nog steeds bij bewustzijn toen de ouder de LifeVac plaatste. Het kind werd neergelegd en de LifeVac werd op het kind geplaatst. Bij de tweede poging/trekking braakte het kind en begon te huilen. De ouder ging het kind rechtop zitten en veegde nog een vingerbeweging uit. De obstructie werd in de mond van het slachtoffer losgemaakt en verwijderd. De LifeVac heeft met succes het gekartelde stukje plastic verwijderd en zo het leven van het kind gered.

De brandweer kwam 8-12 minuten nadat hulpdiensten werden gebeld. Bij aankomst op de plaats delict was de obstructie al verwijderd. De eerste hulpverleners controleerden haar vitale functies, longen en kregen een schone gezondheidsverklaring. De brandweerlieden werd het product getoond en aan de ouder die hij niet wist of het verstikkingsprotocol (de Heimlich of rugklachten) dit type obstructie zou hebben kunnen verwijderen. Hij zei dat hij het product graag zou willen hebben.

Crystal Houston

Bron