Ik moet ons verhaal met u delen. Mijn zoon Rhett leeft vandaag dankzij LifeVac. De LifeVac heeft niet alleen Rhett’s leven 1 keer, maar zelfs 2 keer gered! En hij had een minimale hersteltijd na beide gebeurtenissen. Een ander voordeel is dat hij niet uit zijn rolstoel verwijderd hoefde te worden om de LifeVac te gebruiken.

Rhett is mijn zoon van 29 jaar die een hersenverlamming heeft, ongeveer 85 kilo weegt en een een ontwikkelingsstoornis heeft. Hij gebruikt een elektrische rolstoel met een borsttuigje en een rondetafelblad. Bij het vervoer van Rhett wordt zijn rolstoel vastgebonden in het busje. Dit alles maakt het zeer moeilijk om levensreddende maatregelen uit te voeren, tenzij je de tijd hebt om de eerder genoemde zaken en vervolgens hem uit zijn rolstoel te verwijderen.

De eerste keer dat hij stikte was deze zomer toen ik op de snelweg reed. Hij stikte in frietjes. De LifeVac is eenvoudig, snel en efficiënt in gebruik. Het kostte me seconden met de hulp van mijn andere zoon, Phillip (25), om het apparaat in elkaar te zetten en het te gebruiken. Anders had het me minuten hebben gekost om hem zelfs maar uit het busje en uit zijn rolstoel te krijgen voordat ik zelfs maar een poging kon doen om de Heimlich te doen. Eerlijk gezegd zou dat te lang hebben geduurd en ik zou hem waarschijnlijk echt pijn hebben gedaan, inclusief het breken van zijn ribben met een lange hersteltijd; of ik hem had kunnen redden. Ik geloof echt dat mijn zoon Rhett (29) hier vandaag niet zou zijn zonder de LIfeVac! Een dag van herstel na het gebruik van de lifeVac, alleen keelpijn. Gewoonweg verbazingwekkend!

De tweede keer dat Rhett stikte, en de LifeVac moest worden gebruikt om zijn leven te redden, was vorige week toen hij in zijn Developmental Disability Center was. Hij at pasta met kip en begon te stikken. Het centrum had net een training op de LifeVac gevolgd nadat ik er een aan hen had gedoneerd en zij een aantal kits hadden gekocht. Het personeel kon de LifeVac gemakkelijk gebruiken om de kip waar hij in stikte los te maken. Hij sprak kort daarna met mij aan de telefoon en was niet in de war of van streek. Eigenlijk wilde hij die dag langer in het centrum blijven. Geen hersteltijd nodig. Het personeel vertelde me dat de LifeVac zeer gebruiksvriendelijk is, weinig tijd kostte om te gebruiken en dat ze niet met zijn rolstoel hoefden te vechten om te proberen de Heimlich te gebruiken. Iedereen was erg nerveus toen hij stikte, maar de LifeVac was gemakkelijk, effectief en efficiënt in gebruik. Het kostte slechts 4 pogingen om de kip los te krijgen. Ze waren verbaasd over hoe gemakkelijk en effectief het was en hoe goed hij zich gedroeg en hoe goed hij zich snel herstelde na het gebruik van de LifeVac.

Het gebruiksgemak van de LifeVac is erg belangrijk. En het feit dat je het op jezelf kunt gebruiken als dat nodig is, is verbazingwekkend! Ik geloof dat mensen met verschillende vaardigheden en met enige training dit apparaat kunnen gebruiken om een leven te redden, inclusief hun eigen leven. Mijn andere zoon, Phillip, heeft Autisme, die onder andere problemen met de verwerking van diagnoses heeft, maar hij had onlangs een reanimatietraining gevolgd, waaronder de LifeVac, en hij begreep dat zijn broer aan het stikken was en door zijn training wist hij hoe hij moest helpen.

Er wordt gesproken over de hoge prijs, maar hoeveel is je leven of het leven van je geliefde je waard. Lang herstel, gebroken ribben, dure ziekenhuisrekeningen of erger…..Nee, dank U! Elk huishouden zou minstens één kit moeten hebben! Dit is een geweldig apparaat gemaakt door een geweldige man, die gewoon probeert levens te redden!

Ik wil u nogmaals bedanken voor mijn zoon! Want zonder jullie zou Rhett hier niet zijn!

Met vriendelijke groet,

Tina Monroe-Behrens

Bron