Het team van LifeVac Europe is zeer verheugd mee te kunnen delen dat LifeVac weer een leven heeft gered in de ouderenzorg. Wij hebben vernomen dat LifeVac in een verzorgingstehuis van Hallmark is gebruikt om een leven te redden bij een verstikkingsdood.

Een oudere bewoonster met het syndroom van Down zat van haar maaltijd te genieten toen ze in moeilijkheden kwam. Het voedsel was vast komen te zitten in haar luchtwegen, waardoor een volledige luchtwegobstructie was ontstaan. De medewerkers van Hallmark zorginstellingen handelden snel en pasten het BLS verstikkingsprotocol toe. Helaas was het niet mogelijk om met rug- en buikstoten de volledige luchtwegobstructie te verwijderen. Een verpleegster haalde snel het LifeVac-apparaat uit de wandkit en binnen enkele seconden, bij de eerste poging, maakte de LifeVac het voedsel los en herstelde de bewoner volledig, waardoor een reis naar de spoedeisende hulp werd voorkomen.

“Goed apparaat en gemakkelijk in gebruik.” – verpleger

Daniel, van LifeVac Europe, gaf het volgende commentaar: “We zijn erg blij dat LifeVac Europe weer een leven heeft gered en we zijn er trots op dat we Hallmark zorgcentra kunnen ondersteunen met de uitstekende kwaliteit van zorg die zij leveren. We hebben nu meer dan 186 levens gered in een verstikkingsnoodgeval wanneer al het andere heeft gefaald of het BLS-verstikkingsprotocol niet kan worden uitgevoerd, waardoor we een enorme impact hebben op een van de belangrijkste oorzaken van overlijden door een ongeval bij volwassenen boven de 65 jaar.”