LifeVac deelt graag met jullie het verhaal van het 149e geredde leven. Een 43-jarige vrouw verslikte zich in een stuk maïskolf, waardoor er een totale verstopping ontstond. Haar man volgde het standaard BLS-protocol op, helaas had dit geen effect. Daarom werd besloten om de LifeVac in te zetten, deze had wel succes en loste de verstopping op voordat de hulpdiensten arriveerden. Ze werd ter controle nog meegenomen naar het ziekenhuis, maar werd daar met een schone lei naar huis gestuurd.
Het slachtoffer zelf zegt: ‘Iedereen zou een LifeVac moeten hebben. Eigenlijk vind ik zelfs dat alle eerstehulpverleners deze in hun voertuig moeten hebben, sterker nog elke school en leerkracht moet er een bij de hand hebben. Ik ben er 100% van overtuigd dat mijn man mijn leven heeft gered met de LifeVac. Ik ben nog steeds bij mijn familie en kinderen omdat hij wist hoe hij moest handelen en welke hulpmiddelen hij kon inzetten.’