LifeVac deelt met ons het nieuws van het 142e geredde leven.

Hieronder is te lezen hoe de moeder dit angstige moment beleefde:
“Tijdens onze vakantie was onze zoon (21 maanden oud) een chipjes aan het eten terwijl hij aan het spelen was. Tijdens het spelen struikelde hij over een stuk speelgoed, hierdoor verslikte hij zich in een chipje. Zijn gezicht veranderde van kleur en had moeite met ademhalen. Daarna begon mijn zoon met overgeven, maar hij stikte nog steeds. We begonnen daarom op zijn rug te kloppen, we wisten niet hoe we de Heimlich-manoeuvre moesten toepassen, hierdoor raakten we in paniek. Ik kon ook niet in zijn mond voelen om te proberen of ik het chipje zelf kon loshalen. Zijn borst maakte luide gorgelende geluiden. Toen hebben we de LifeVac gebruikt. We hebben mijn zoontje op de grond gelegd en plaatsten de LifeVac over zijn neus en mond. De eerste keer hadden we te weinig zuigkracht, maar bij de tweede keer kwam het chipje los en kon mijn zoontje weer ademen.”