LifeVac is een levensreddend apparaat dat door iedereen gebruikt mag worden.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

De LifeVac mag door iedereen gebruikt worden. Het werkt heel simpel. Druk het masker op het gezicht zodat de neus en mond binnen het masker vallen. Zorg ervoor dat het masker stevig wordt aangedrukt. Druk de LifeVac in zodat de lucht aan de zijkant van de LifeVac er uit loopt. Trek de Lifevac stevig naar boven toe en zorg dat het masker op het gezicht blijft zitten. Door het vacuüm zal de LifeVac de obstructie proberen te verwijderen.

Veel van onze wederverkopers bieden ook trainingen aan en sommige ook van de LifeVac. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat is een verslikking?

Bij verslikking schiet er een voorwerp, voedsel of vloeistof in de luchtpijp in plaats van in de slokdarm. Mogelijke oorzaak is dat het strotklepje de luchtpijp niet goed afsluit bij het slikken.

Als iemand zich verslikt hoest hij vaak vanzelf het belemmerende voorwerp of vloeistof terug in de mond en spreekt men over een effectieve hoest. Soms blijft een voorwerp in de luchtpijp steken. Als het voorwerp in de luchtpijp blijft steken en de luchtwegen afsluit, is er sprake van een niet-effectieve hoest. Er is dan een grote kans op verstikking. Door afwisselend maximaal 5 keer stevig tussen de schouderbladen in te slaan met een vlakke hand en maximaal 5 keer de heimlichgreep toe te passen kan een belemmering worden opgeheven.

Indien het slachtoffer het bewustzijn verliest, dient men onmiddellijk over te gaan tot alarmering en te starten met reanimatie. Door het geven van afwisselende borstcompressies, beademingen alsmede de spierverslapping in het lichaam, als gevolg van de bewusteloosheid, kan de luchtweg weer vrijkomen. Indien het slachtoffer gaat braken dient het slachtoffer onmiddellijk met de snelle kantelmethode op de zij gedraaid te worden om inademing van de zure maaginhoud in de longen met als gevolg longontsteking te voorkomen. In dergelijke gevallen wordt gewoonlijk de term “aspiratie” gebruikt (aspiratiepneumonie).

Wat te doen bij een verslikking?

Hiernaast een duidelijk uitleg van het huidige BLS protocol zoals dit in de eerste hulp richtlijnen staat. Omdat de LifeVac (nog) niet in de richtlijnen staat, komt deze nog niet voor in de video.

LIFEVAC HALL OF SAVES

Er worden steeds meer mensen gered met de LifeVac.
Oprichter van LifeVac USA Arthur Lih is trots op de Hall of Saves, waar inzet verhalen gedeeld worden.

Een 10 maanden oude baby wordt gered door de LifeVac in een restaurant in de USA. 


Bekijk hiernaast de beelden van de beveiligingscamera.

STATISTIEKEN

Een belangrijke doodsoorzaak bij kinderen
Meerdere doden per jaar
Verstikking leidt tot vele bezoeken aan de Spoedeisende hulp
Er sterven meer mensen door aspiratie dan door branden of verdrinking
Belangrijkste oorzaak van overlijden bij personen ouder dan 65 jaar

TIJD IS VAN LEVENSBELANG

0-4 minuten: Hersenbeschadiging onwaarschijnlijk
4-6 minuten: Hersenbeschadiging mogelijk
6-10 minuten: Hersenbeschadiging waarschijnlijk
10 minuten +: Waarschijnlijk hersendood
De gemiddelde reactietijd bij noodgevallen is 7 tot 12 minuten

FEITEN

Van alle sterfgevallen door verstikking in 2000 werd 41% veroorzaakt door voedsel, 59% door non-foodartikelen (ballonnen, enz.)
Snoep wordt geassocieerd met 19% ER-bezoeken voor aspiratie-noodgevallen – 65% vanwege hard snoep en 35% gummyberen, chocolade, karamel, enz.
Munten waren verantwoordelijk voor 18% van de SEH-bezoeken voor kinderen van 1 tot 4 jaar

LifeVac gebruikt?

Indien u de LifeVac gebruikt hebt en u deelt de gegevens met ons en LifeVac, dan krijgt u een vervangende LifeVac gratis. Wat doen wij met deze gegevens? Deze worden anoniem gedeeld met LifeVac voor onderzoeksdoeleinden. De Europese reaniatieraad wil meer onderzoeksresultaten hebben om een keus te maken of de lifeVac in de reichtlijnen komt.

DEEL UW INZET GEGEVENS EN KRIJG EEN GRATIS NIEUWE LIFEVAC.